Logo

Blankvåben [222]

1904
Sabel
Sabel for officerer, stabssergenter og spillemænd I af fodfolket M1904
Forgyldt messing-bøjlefæste med nakkestykke modelleret som et løvehoved med lang manke ned over nakkestykket. Grebet beklædt med hajskind, i rillerne beviklet med snoet messingtråd. Skjoldformet skedefjeder med det danske våben i relief.
Findes også med tombaksfæste uden løvehoved og med to flige fra det glatte nakkestykke ind over midten af det rokkeskindsklædte greb.

Forkromet, kun svagt krummet stangrygsklinge med yelman. Øverst på klingen et firkantet felt med indætset "C. L. Seifert/ Kgl. Hof-Guldtrækker/ Kjøbenhavn" eller Magasin du Nord, Kjøbenhavn".
Skede af brunt (senere sort) læder med udvendigt, forgyldt messing mundblik med vandret øsken på indersiden til bærerem, og tilspidset, forgyldt messing dupsko.

Sablen blev reglementeret 30. 7. 1904, men samtidig bestemtes det, at tidligere reglementerede sabler stadig måtte bæres, hvis skedens beslag ændredes til den nye bæremåde. Som reglementeret fik denne sabel en kort levetid, idet der allerede i 1910 indførtes en ny, reglementeret sabel.
Foto: Bruun Rasmussens Kunstauktioner
Foto: Bruun Rasmussens Kunstauktioner
Foto: Bruun Rasmussens Kunstauktioner
Foto: Bruun Rasmussens Kunstauktioner
Bert Hansen og Frans Løvschall: Den danske enhedsuniform M 1903. Vaabenhist. Aarbøger 51, 2006, s.128 - 133.

Copyright © 1997- Arma-Dania.Dk All Rights Reserved