Tøjhusmuseets Videoer

Den nye udstilling på Statens Forsvarshistoriske Museum (Tøjhusmuseet) åblede i februar 2012. Dette var deamatisk for mange af os som var interesseret i våbenhistorie. Ændringen medførte at museets store våbensamling blev fjernet og at museet i fremtiden ville koncentrere sig om krigshistorie som er noget helt andet.

I forbindelse med den nye udstilling lavede museet en slaks charmeoffensiv ved at løgge en video om den nye udstilling på youtube hver uge.

Siden dengang har man desværre ikke hørt så meget fra Tøjhusmuseet.

Vi har lavet en oversigt her.

Museuminspektør ved Tøjhusmuseet Jørgen Walseth fortæller om en stengun brugt af modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig.
Museumsinspektør, forsker og PhD Karsten Skjold Petersen fortæller om en stridskølle fra 1500-tallet, som skal indgå i Tøjhusmuseets nye basisudstilling.
Museumsinspektør, forsker og PhD Jens Ole Christensen fortæller om et amputationssæt fra 1800-tallet.
Museumsinspektør ved Tøjhusmuseet Karsten Skjold Petersen fortæller om en pike fra 1500-tallet.
Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Christian 10.s uniform, som kongen bar på sine rideture under Besættelsen. Uniformen indgår i Tøjhusmuseets nye basisudstilling, som åbner 9. februar 2013.
PhD og forsker fra Tøjhusmuseet Jakob Seerup fortæller om kuglespand fra Linjeskibet Mars.
Museumsinspektør Jørgen Walseth fortæller om en af de ikoniske genstande i Tøjhusmuseets nye udstilling, der åbner 9. februar 2013: Et MG08 maskingevær fra Første Verdenskrig.
Museumsinspektør Jørgen Walseth fortæller om en artilleriobservationsgranat fra Den Kolde Krig. Genstanden kan ses i Tøjhusmuseets nye basisudstilling fra 9. februar 2013.
Museumsinspektør og forsker Jakob Seerup fortæller om Christian 4.s slagsværd, som vil kunne ses i Tøjhusmuseets nye basisudstilling, der åbner februar 2013.
Museumsinspektør Jens Ole Christensen fortæller om en handske, der har tilhørt General Rye, som faldt under Udfaldet fra Fredericia i 1849. Handsken kan ses i Tøjhusmuseets nye udstilling, Danmarks Krige, som åbner 9. februar 2013.
Tøjhusmuseets PhD og forsker Karsten Skjold Petersen fortæller om en tromme fra Tyttebærkrigen 1788.
Museumsinspektør, PhD og forsker Karsten Skjold Petersen fortæller om to af de i alt 5.000 kanonkugler og 6.400 granater, der blev kastet under Københavns Bombardement i 1807. Genstandene indgår i den nye basisudstilling, der åbner 9. februar 2013.